Voyage to Creation

In december 2019 voert TOL een heel bijzonder project uit: een oratorium, gecomponeerd door onze dirigent Jeppe Moulijn, waarin hij Darwin en de bijbel dichterbij elkaar brengt. We werken samen met 4 fantastische koren: Leiden English Choir, het Kamerkoor CM, het Leiderdorps Kamerkoor en het Leids Projectkoor.

Ter gelegenheid van het project zijn er twee speciale nieuwsbrieven verschenen, met daarin leuke Voyage-weetjes: Nieuwsbrief 1 (januari 2019) en Nieuwsbrief 2 (november 2019).

Bekijk ook het Voyage-promotiefilmpje, het artikel van 25 november jl. in het Leidsch Dagblad of beluister het fragment op Radio 4 waarin Ab Nieuwdorp aandacht besteedde aan de Voyage. Het hele fragment, een deel uit die Schöpfung en deel 2 uit Jeppe Moulijn’s vioolconcert, met daartussen en daarna de aankondiging van Voyage to Creation, kunt u terugluisteren via Radio 4/gemist.

Benieuwd naar de achterliggende gedachten van Jeppe Moulijn toen hij dit spectaculaire oratorium componeerde? Lees dan voorafgaand aan het concert de speciale reisgids. Dan komen de bijbehorende beelden van Darwin’s reis met de Beagle pas echt tot leven. Hoor de zeekat en de mastodontenmars!

Een van de bezoekers na afloop van de wereldpremière: ‘Wij hebben genoten van de schitterende muziek, en hebben ook kunnen zien en horen dat het orkest onder leiding van de gastdirigent en jullie vaste dirigent Jeppe Moulijn een fantastisch orkest is om trots op te zijn. Het was in een woord grandioos en indrukwekkend en passend in deze tijd, waarbij onze aarde centraal staat!’

In maart 2019 was er een crowdfunding om dit kostbare project mogelijk te maken. Op voordekunst.nl kunt u het crowdfundingsfilmpje nog eens terugzien. Met hulp van 147 donateurs is er € 10.497 opgehaald, een prachtig bedrag. We danken alle donateurs hartelijk bedankt voor hun steun!

Heeft u de crowdfunding gemist en wil u het project alsnog graag steunen, dan is uw bijdrage nog steeds meer dan welkom op NL70INGB0005608367 t.n.v. Toonkunstorkest Leiden.

De concerten zijn op:

  • zondagmiddag 1 december Stadsgehoorzaal Leiden – Uitverkocht!
  • zaterdagavond 7 december Muziekcentrum van de Omroep Hilversum – kaarten bestellen

Mede mogelijk gemaakt door: