Over het orkest

Het Toonkunstorkest Leiden (TOL) is een amateursymfonieorkest dat ruim 60 musici telt. Het orkest is voortgekomen uit de Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst en heeft een geschiedenis van meer dan 140 jaar.

Alice in Wonderland - 048

Kinderprogramma Stadsgehoorzaal, maart 2015

Het orkest geeft drie eigen concerten per jaar. Ook is TOL regelmatig betrokken bij begeleidingen van koren en bij andere projecten. Zo vormen wij sinds 2012 vrijwel jaarlijks deel van het romporkest tijdens één van de Scratch Muziekdagen in de Pieterskerk. Bekijk hier een overzicht van onze concerten van de afgelopen jaren.

Stadsgehoorzaal, november 2012

Het orkest treedt ook op in het buitenland tijdens een tweejaarlijkse tournee. De laatste bestemmingen waren Gent, Münster, Oxford, Parijs en Istanbul. In juni 2017 zijn we in Antwerpen geweest.

Buitenconcert als publiekstrekker in Gent

Buitenconcert als publiekstrekker in Gent, juni 2015

Op dit moment heeft het orkest nog plaats voor enkele nieuwe leden: we hebben vacatures voor ervaren eerste viool en contrabas.

De repetities zijn iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in de Vrije School aan de Maresingel, op loopafstand van het treinstation Leiden Centraal.

Het bestuur van het orkest bestaat uit de volgende personen:

  • Jonathan Huizer, voorzitter, blazerscoördinator
  • Evelien van der Velden, secretaris
  • Simon Andriesen, penningmeester
  • Ingeborg Westerman, strijkerscoördinator
  • Mieke Taverne, PR

Wilt u in contact komen met het orkest, bijvoorbeeld om lid of vriend van het orkest te worden, stuurt u dan een e-mail.