Welkom bij TOL!

Welkom bij TOL! Gebruik het menu hierboven om meer informatie te vinden over het orkest, de dirigent en onze concerten.

Wilt u in contact komen met het orkest, bijvoorbeeld om lid of vriend van het orkest te worden, stuurt u dan een e-mail.

 

Concert 22 maart afgelast

Het kabinet heeft evenementen met 100+ personen verboden i.v.m. het Coronavirus. Dit betekent helaas dat ons concert van 22 maart is afgelast. Betalingen voor gekochte kaarten storten we zo spoedig mogelijk terug.

Najaar TOL in het teken van Voyage to Creation

Dit najaar staat volledig in het teken van Voyage to Creation, een bijzonder oratorium van Jeppe Moulijn dat het scheppingsverhaal combineert met de ontdekkingen van Darwin tijdens zijn reis met de Beagle. Toonkunstorkest Leiden voert dit bijzondere werk uit samen met Leids Projectkoor, Leiden English Choir, Kamerkoor Collegium Musicum en het Leiderdorps Kamerkoor en bariton Michael Wilmering. Concerten op zondagmiddag 1 december in de Stadsgehoorzaal Leiden (wereldpremière) en op zaterdagavond 7 december in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.

Meer informatie over dit bijzondere project vindt u op onze speciale projectpagina:

Klik hier om kaarten te bestellen.

TOL-concert in Russische sferen

Op zondagmiddag 23 juni geeft het Toonkunstorkest Leiden een Russisch concert in de Vredeskerk in Leiden. Met medewerking van mezzosopraan Carina Vinke voert het orkest de Liederen en dansen van de dood van Moessorgski uit. Daarvoor begint het concert met de Fantasia Ouverture Romeo en Juliette van Tsjaikovski. Na de pauze speelt het orkest de orkestbewerking van Jeppe Moulijn van de Tweede Suite voor 2 piano’s van Rachmaninov. Klik hier om kaartjes te bestellen voor dit bijzondere concert.

Crowdfunding Voyage gestart!

Het Voyage-project is een uniek, bijzonder, maar ook kostbaar project. Denk aan de huur van de Stadsgehoorzaal en het Muziekcentrum van de Omroep, huur van het extra slagwerk, honorarium voor dirigent, solist, repetitieweekend met 80 orkest- en 100 koorleden, boventiteling, productie van alle koor- en orkestpartijen, drukwerk, PR en ga zo maar door. Daarom zijn we een crowdfundingscampagne gestart. Ga naar: voordekunst.nl en maak de wereldpremière van Voyage to Creation mogelijk. Alvast heel hartelijk bedankt!

Data bekend van Voyage to Creation

In december 2019 voert het Toonkunstorkest Leiden een wel heel bijzonder project uit: de wereldpremière van het oratorium ‘Voyage to creation’. Dit oratorium is gecomponeerd door onze eigen dirigent (en dus ook componist) Jeppe Moulijn. Hij verbindt in het stuk twee verschillende wereldbeelden met elkaar door teksten uit de bijbel te combineren met teksten van Darwin. Het Toonkunstorkest Leiden voert het stuk uit samen met het kamerkoor van Collegium Musicum, het Leids Project Koor, het Leiderdorps Kamerkoor en het Leiden Englisch Choir. Het was even zoeken en puzzelen, maar inmiddels zijn de twee uitvoeringsdata bekend. Op zondag 1 december 2019 is The Voyage te beluisteren in de Stadsgehoorzaal. Op zaterdag 7 december in Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. In maart volgend jaar organiseren we een crowdfundingscampagne, om het project te kunnen financieren. Facebookliefhebber en op de hoogte blijven van het project? Zie de projectpagina.

Concert 25 november

Het eerstvolgende concert is zondagmiddag 25 november om 14:30 uur in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

Op het programma staan de Nocturnes van Debussy en Sinfonia Antartica van Vaughan Williams, mét orgel en dameskoor Mrs. Darcy.

Kaarten zijn vanaf nu te koop op onze site.

Zomervakantie TOL

TOL heeft een intensieve maand juni achter de rug: Cherubini-koorbegeleidingen in Gorinchem en Oegstgeest en op 24 juni ons zomerconcert in een volle Vredeskerk. En zoals altijd sloten we het seizoen weer af met de halfjaarlijkse kamermuziekavond.

Na de vakantie starten we met het nieuwe programma. Op 25 november spelen we in de Stadsgehoorzaal de Nocturnes van Debussy en Sinfonia Antartica van Vaughan Williams met medewerking van dameskoor Mrs. Darcy.

Maar nu eerst vakantie!